Congrés Internacional ACE de l’Enologia i el Cava i Nit de l’Enologia 2022.
CONGRÉS INTERNACIONAL ACE DE L'ENOLOGIA I EL CAVA 2022
Data: 11 de novembre de 2022
Lloc: Congrés tècnic (conferències i tast), Confraria del Cava, Torre Ramona. Subirats.
Lloc: La Nit de l'Enologia, Cava Centre a la Fassina de Can Guineu. Sant Sadurní d'Anoia.
El format serà, durant la jornada laboral es realitzarà el congrés tècnic, conferències i tast adreçats als congressistes assistents, i al vespre La Nit de l'Enologia, on es convoquen de nou els premis anuals per reconèixer la tasca realitzada en favor de l'enologia, que s'entregaran durant el sopar.
Com en altres anys hi ha diferents modalitats d'inscripció:
El congrés tècnic, se celebrarà en format híbrid (presencial i online).
La part online, inclou les conferències i és gratuït.
La part presencial inclou les conferències, l'esmorzar, el dinar i el tast de la tarda.
La Nit de l'Enologia, inclou l'acte de lliurament dels guardons i el sopar.
També trobareu l'opció del paquet 1 pels que vulgueu assistir a tot el congrés.
Les tarifes les teniu a la butlleta d'inscripció.
Podeu consultar els programes aquí:
Programa Congrés Internacional ACE de l'Enologia i el Cava 2022
Programa La Nit de l'Enologia
Aquí podeu veure la butlleta d'inscripció.
Escolliu l'opció que us sigui més adient a la vostra agenda i empleneu la butlleta i remeteu-nos-la a ace(ELIMINAR)@enolegs.cat. L'últim dia per lliurar la butlleta és el 7 de novembre.
Pròximament s'informarà de l'obertura del període d'inscripció per a l'assistència en línia.
Sobre el Congrés tècnic:
La biodiversitat, factor clau en la regeneració dels ecosistemes vitivinícoles
La vinya, un ecosistema antròpic i, per tant, fràgil, amb una espècie vegetal predominant, és la cosa més semblant a l'ecosistema microbiològic d'un most en fermentació, també amb unes poques espècies predominants introduïdes per l'acció humana. Aquest darrer ecosistema és, en part, conseqüència del que constitueix la microbiota de la vinya, que bé podria contribuir al concepte "terroir". Heus aquí una interrelació de sistemes que la ciència just comença a desentranyar.
El Congrés Internacional ACE 2022 de l'Enologia i el Cava proposa un viatge apassionant de la mà d'alguns dels experts més destacats en els coneixements emergents en biodiversitat regenerativa, enfocant algunes de les controvèrsies científiques sorgides al voltant del nou coneixement.
Per a això, comptarem amb la participació de ponents del més alt nivell internacional com:
Dra. Isabelle Masneuf-Pomarède, professora d'Enologia en Bordeaux Sciences Agro.
Sra. Dania Garcia Sánchez, professora en micologia i microbiologia ambiental de la Universitat Rovira i Virgili.
Sra. Raquel Campos Herrera, investigadora en el "Instituto de las Ciencias de la Vid y el Vino (ICVV).
Dr. Andrea Squartini, professor associat, Departament d'Agronomia Animals Aliments Recursos Naturals i Medi Ambient - DAFNAE, Università di Padova.
Sr. Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres i president de
l'Associació de Viticultura Regenerativa.
TARDA DE TAST
Tast didàctic dirigit de vins de viticultura regenerativa.
Moderador: Sr. Ferran Centelles, sommelier.
Els vins seran presentats i comentats pels seus respectius enòlegs/enòlogues elaboradors.
Abadal Picapoll de Celler Abadal, enòleg: Sr. Miquel Palau
Clos Ascentral de Família Torres, enòloga: Sra. Montse Catasús
Huguet de Can Feixes
Clos Mogador
NIT DE L'ENOLOGIA 2022
11 de novembre de 2022
Com a final de la jornada es procedirà a l'entrega de guardons que tradicionalment s'atorguen durant La Nit de l'Enologia, en reconeixement de la labor i mèrits de professionals vinculats al món vitivinícola.
Lliurament dels reconeixements 2022:
- A una personalitat de prestigi, afí al món vitivinícola.
- A l'estudiant-enòleg guanyador del premi Jaume Ciurana 2022, de la Universitat Rovira i Virgili.
- A un comunicador, por la seva labor en difondre el món de l'enologia, el vi i el seu entorn.
- A l'Enòleg o Enòloga ACE-CEEC més prestigiat els premis Vinari d'enguany.